Вогник пам`яті

Нові покоління живуть під мирним небом, знаючи про війну лише з уроків історії та розповідей захисників Вітчизни, її визволителів. Усе далі і далі плин часу відносить трагічні події червня 1941 року, коли пролунали перші вибухи бомб і снарядів над нашою державою.28 жовтня 1944 року Червона Армія завершила визволення України від окупаційних військ фашистської Німеччини, і пам’ять про ці дні не згасає. В цей день наш народ уславлює воїнів-переможців, ушановуючи пам’ять усіх героїв, чия боротьба, самовіддана праця і героїзм сприяли звільненню України від нацистів.

28 жовтня 2013 року у сільській Мостівській бібліотеці за участю учнів (6класу ) краєзнавчого гуртка «Пошук»(керівник Тесляр А.В.) було проведено захід «Вогник пам’яті», присвячений 69-й річниці визволення України від німецько-фашистських загарбників.

Швець А.Р. завідуюча бібліотеки розповіла нам про невимовно тяжкі втрати, які зазнав український народ у тій страшній воєнній круговерті, що розметала, понівечила і розтоптала мільйони людських доль. Це була трагедія. Її принесли з собою гітлерівські орди, які без жалю топтали нашу землю, палили міста і села, грабували, гнали в німецьке рабство дівчат і хлопців, убиваючи на своєму шляху кожного, хто не хотів скорятися загарбникам./Files/images/2233.JPG

Пам’ять загиблих на фронтах, закатованих у фашистських катівнях, спалених у пекельних крематоріях, замучених голодом, замордованих страшною війною, вшанували хвилиною мовчання біля обеліску пам’яті загиблим воїнам.

Дорогою ціною дісталася нам Перемога. Минатимуть роки, змінюватимуться люди, покоління і настане той час, коли зовсім не залишиться живих свідків того страшного лихоліття, але пам’ять про них житиме вічно!.

/Files/images/1112.JPGЗгук незабутній перемоги

Лунає досі у серцях.

Блиск переможної дороги

Дарує радість у роках.

Героїв мало вже лишилось,

Покрила скроні сивина,

І щастя у серцях з'явилось,

Лише в душі гримить війна.

На грудях ордени, медалі,

В строю їх чутно тихий дзвін.

Ім’я їх в українській долі –

За це їм наш низький уклін.

Статтю підготували
члени гуртка «Пошук »
Панченко Н., Гловатський М.

Кiлькiсть переглядiв: 354

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.